Wednesday, July 30, 2014

သစ္သီးဝလံ အေျခခံ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္္လုပ္နည္း သင္တန္း မႏၱေလးၿမိဳ႕၌ ဖြင့္လွစ္မည္

ျမန္မာႏုိင္ငံအတြင္း ရာသီအလုိက္ ထြက္ရွိေသာ သစ္သီးဝလံမ်ားကုိ ထုတ္လုပ္သည့္ အေျခခံစားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္နည္း ပညာသင္တန္းကုိ ဇူလုိင္ ၃ဝ ရက္မွ ၾသဂုတ္ ၅ ရက္အထိ ေန႔စဥ္ နံနက္ ၉ နာရီမွ ညေန ၄ နာရီခြဲအထိ မႏၲေလးတုိင္းေဒသႀကီး အေသးစား စက္မႈလက္မႈလုပ္ငန္း ဦးစီးဌာနတြင္ ဖြင့္လွစ္မည္ျဖစ္ေၾကာင္း  သိရသည္။ အဆုိပါ သင္တန္းကုိ ျပည္ပမွ တင္သြင္းလာေသာ စားေသာက္ကုန္မ်ား ေနရာတြင္ မိမိႏုိင္ငံအတြင္း ရာသီအလုိက္ ထြက္ရွိေနေသာ သစ္သီးဝလံမ်ားကုိ တာရွည္ခံ နည္းပညာမ်ား အသံုးျပဳ၍ ေဘးအႏၲရာယ္ ကင္းရွင္းေသာ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္သည့္ စားေသာက္ကုန္မ်ား ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်ႏုိင္ရန္ႏွင့္ အေသးစား စက္မႈလက္မႈ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား ထြက္ေပၚလာေစရန္ ရည္ရြယ္၍ ဖြင့္လွစ္ျခင္းျဖစ္သည္။
''သစ္သီးဝလံ အေျခခံစားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္နည္းပညာ သင္တန္း တက္ေရာက္လုိသူမ်ားကုိ စားေသာက္ကုန္ထုတ္လုပ္သည့္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား ျဖစ္သည္အထိ လုိအပ္သည္မ်ားကုိ မႏၲေလးတုိင္းေဒသႀကီး အေသးစား စက္မႈလက္မႈလုပ္ငန္း ဦးစီးဌာနရွိ ပညာရွင္မ်ားက ပံ့ပုိး ကူညီေပးသြားမွာပါ။ သင္တန္းဆင္း လက္မွတ္ ေပးအပ္သြားမွာျဖစ္ၿပီး သင္တန္းဆင္းလက္မွတ္ ရရွိၿပီးပါက လုပ္ငန္းမွတ္ပံုတင္ ေလွ်ာက္ထားႏုိင္မွာပါ''ဟု မႏၲေလးတုိင္းေဒသႀကီး အေသးစား စက္မႈလက္မႈလုပ္ငန္း ဦးစီးဌာနမွ တာဝန္ရွိသူတစ္ဦးက ဆုိသည္။ သင္တန္းေၾကးကုိ တစ္ဦးလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၁ဝဝဝဝ ျဖင့္ တက္ေရာက္ႏုိင္မည္ျဖစ္ၿပီး သင္တန္းကုန္က်စရိတ္ အခ်ဳိးက် က်ခံရ မည္ျဖစ္သည္။ သင္တန္းတြင္ သဘာဝသစ္သီး ေဖ်ာ္ရည္မ်ဳိးစံု၊ သစ္သီးယုိမ်ဳိးစံုႏွင့္ ဂ်ယ္လီထုတ္လုပ္နည္း၊ ဝုိင္ထုတ္လုပ္ငန္း၊ ေဆာ့စ္၊ ပဲႏုိ႔ရည္၊ ေျပာင္းဖူးႏုိ႔ရည္မ်ား ထုတ္လုပ္နည္း၊ အစားအေသာက္သံုး ဓာတုေဆးဝါးမ်ား အေၾကာင္းႏွင့္ အသံုးျပဳႏုိင္သည့္ သတ္မွတ္ အခ်ဳိးအစားမ်ား စသည့္ နည္းပညာမ်ားကုိ သင္ၾကားေပးသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။            

No comments:

Post a Comment

back to top